Sorin Octavian Ghionea în numele B-Zones RC Buzău, despre activitățile caritabile ale asociației de motocicliști: „PUTEM ADUCE MULTE ZÂMBETE PE BUZELE OAMENILOR ȘI COPIILOR NEVOIAȘI”

0
1438

Au creat o asociație din dorința de a-și ajuta semenii, dar și pentru că pasiunea pentru motoare îi aduce într-una dintre cele mai unite comunități, cea a motocicliștilor. Oameni pe două roți cu o poftă nebună de adrenalină, dar cu o dorință puternică de a face bine celor din jurul lor. B-Zones RC Buzău își dedică mare parte din timp faptelor bune și așa au pornit evenimente care mai de care mai frumoase, capabile să aducă zâmbete pe fețele cele mai încercate de greutăți. Cum au decis că este timpul să se implice direct în viața comunității, cum reușesc să strângă donații pentru cei aflați în nevoie și cum îi puteți sprijini, dacă și dvs. credeți în puterea oamenilor simpli de a face minuni, aflați dintr-un interviu acordat Scurt pe 2.

A.R.: Cum a pornit ideea înființării asociației B-Zones RC Buzău? Ce tip de activități întreprindeți?

Sorin Ghionea: Ne-am hotărât să înființăm acest club pentru a putea reprezenta într-o formă legală comunitatea moto din Buzău. Încercăm să arătăm că motocicliștii nu sunt așa răi precum se crede și că putem aduce multe zâmbete pe buzele oamenilor și copiilor nevoiași, sau cu probleme.

A.R.: Pasiunea pentru motoare este una specială, însă voi ați dus-o mult mai departe și ați conectat oameni. Putem spune că vorbim despre o adevărată comunitate? Există mulți adepți ai acesteia în Buzău?

S.G.: Pentru moment suntem la început de drum. Încercăm să multiplicăm activitățile și să strângem laolaltă mai mulți motocicliști pentru a crea o comunitate moto cât mai mare. Începutul este greu, dar nu imposibil. Întâmpinăm și greutăți, dar ne bucurăm și de vorbele bune pe care le primim, noi cei din clubul B-Zones, pentru actele de caritate pe care ne-am obișnuit să le facem.

A.R.: Cum poate deveni cineva membru în asociația voastră? Dar voluntar în diversele campanii pe care le aveți?

S.G.: În primul rând trebuie să fim prieteni, să avem activități împreună, să gândim la fel. Numai așa putem avea un club. Voluntarii sunt bineveniți oricând, iar ei ne ajută să îndeplinim cu succes activitățile noastre umanitare.

A.R.: Care sunt principalele evenimente care au marcat ultima perioadă?

S.G.: Am început cu o petrecere de Crăciun anul trecut, când ne-am și făcut publice planurile pe anul următor. Am fost prezenți cu ajutoare materiale și alimente în școlile din mediul rural din județul Buzău.  Am adus zâmbete pe buzele copiilor din centrul pentru copii nr. 9 din Buzău atunci când am invadat curtea școlii pe motoare, purtând fesul lui Moș Crăciun pe cap și înmânând fiecăruia câte o sacoșă cu dulciuri și haine. Am făcut un obicei din a dona sânge, iar tichetele valorice sunt folosite pentru cadouri. Acesta este un foarte mare câștig pentru mai multe părți: ajutăm persoanele care au nevoie de sânge, ajutăm copiii folosind bonurile pentru cadouri și ne ajutăm pe noi înșine pentru că știm că facem fapte bune. Acestea sunt câteva din ideile noastre, dar ca să le înfăptuim pe toate, avem nevoie de resurse pe măsură.

A.R.: Bikers for Kids este evenimentul pe care îl propuneți buzoienilor pentru sâmbăta aceasta. Despre ce este vorba?

S.G.: Da. Clubul B-Zones organizează weekend-ul acesta o acțiune numită Bikers for Kids. Sâmbătă  dimineață, la ora 9 vom merge la Centrul de copii nr. 2 din Buzău situat în cartierul Micro 14, pentru a-i duce pe cei mici într-o excursie cu autocarul la gradina zoologică de la Bucov, din Ploiești. Acolo vor admira motoarele, vor vedea animale și se vor juca în parcul frumos amenajat. De asemenea, fiecare copil va primi câte o sacoșă cu dulciuri. Profităm de această ocazie pentru a le spune celor care pot și vor să ne susțină că sunt bineveniți și îi rugăm să ne contacteze.

A.R.: Cum vă pot găsi cei interesați și cum pot rămâne la curent cu toate acțiunile voastre umanitare și nu numai?

S.G.: Este foarte simplu, tehnologia ne ajută. În primul rând să ne urmărească pagina de Facebook B-Zones Rc Buzau. În al doilea rând pe grupul de Facebook „Motocicliști Buzău”. De asemenea, cei ce vor să ne ajute în acțiunile viitoare, o pot face prin virament bancar: ASOCIATIA B ZONES BUZAU, 40093661 IBAN: RO14 BTRL RONC RT04 7582 0101, Banca Transilvania Buzău. Pentru detalii referitoare la acțiunile noastre viitoare puteți suna: Luis: 0723 338 850, Sorin-Șurubel: 0727 881 29 sau Ivan: 0764 915 878.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + = 22