CINCI SFATURI DE IGIENĂ ÎN BAIE PE CARE TREBUIE SĂ LE IEI ÎN CALCUL URGENT!

0
860

O bună igienă în baie cu siguranță te poate feri de foarte multe bacterii, infecții sau chiar boli, în anumite circumstanțe. Mulți dintre noi, însă avem și anumite obiceiuri care neglijează câteva aspecte foarte importante ale igienei corecte din baie.

Iată la ce trebuie să fii mai atent când intri în baie:

  1. Ai grijă cât timp folosești periuța de dinți și unde o depozitezi

Periuța de dinți trebuie schimbată în mod regulat, trimestrial, pentru a respecta normele de igienă. Apoi, contrar obișnuinței, aceasta ar trebui ținută departe de chiuvetă, deoarece există riscul ca apa murdară în urmă spălării pe mâini și pe față să ajungă și pe periuță.

  1. Fii atent de câte ori folosești același prosop

Prosoapele ar trebui schimbate odată la 3-4 folosiri, mai ales dacă sunt lăsate să se usuce în baie. Acestea au capacitatea de a strânge o mulțime de bacterii, ciuperci și celule moarte de piele, adică microbi microscopici care, atunci când prosopul nu este folosit, se înmulțesc.
Ai grijă să te speli mâini îndeajuns de mult timp

De multe ori ne grăbim și avem impresia că ne spălăm corect pe mâini, însă recomandarea specialiștilor este să petrecem cel puțin 20 de secunde cu apă și săpun pe mâini.

  1. Mergi încălțat prin baie

Fie că ești în dușul tău de acasă, fie că ești în cel de la sala de sport, baia este un mediu umed care favorizează înmulțirea bacteriilor și ciupercilor, așa că indicat ar fi să folosești mereu o pereche de papuci în baie.

  1. Ferește-te cât poți de bețișoarele de urechi

Atunci când folosești bețișoarele de urechi, nu faci decât să împingi o mare parte din ceară spre timpan, acolo unde există riscul de a se bloca. Asta nu înseamnă că nu trebuie să te speli deloc în urechi, doar că ar fi mai bine să eviți această soluție care câteodată produce mai mult rău.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =