DEZBATEREA MOȚIUNII ÎMPOTRIVA LUI TUDOREL TOADER A FOST AMÂNATĂ

0
718

Dezbaterea și votul moţiunii simple împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, au fost amânate pentru miercuri, 10 aprilie. Moțiunea,  intitulată “Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader”, iniţiată de PNL şi USR, urma să se dezbată astăzi în plenul Senatului de la ora 16.00.

Potrivit unor surse parlamentare, amânarea ar fi generată de absenţa motivată a mai multor senatori, aflaţi în străinătate, absenţă care ar putea genera o lipsă de cvorum,  dar şi agenda ministrului Tudorel Toader, care nu i-ar permite prezenţa, luni după-amiază, în plenul Senatului.

Semnatarii moţiunii solicită “încetarea de urgenţă a imixtiunii în înfăptuirea Justiţiei”, care, potrivit Constituţiei, “se realizează doar prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instituţii judecătoreşti”.

PNL şi USR îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la “modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile CCR, să renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, dar şi modalităţii de înfăptuire a justiţiei şi a statutului judecătorilor, prevăzute de Constituţia României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 27