ACTIVITĂȚI LA RM.SĂRAT DE ZIUA AUTISMULUI

0
792

Au încercat să atragă atenția celor din jur, dar mai ales autorităților asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu autism. Este cazul membrilor Asociația ”Autism Rm. Sărat ” care au organizat ieri cea de-a doua editie a Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Cu acestă ocazie, părinți și copii s-au întâlnit în Parcul Central și au desfășurat diverse activități. Toți au purtat eșarfe și baloane albastre, culoarea simbol a autismului.

Asociația ”Autism Rm. Sărat ” a organizat ieri cea de-a doua editie a Zilei Internationale de Constientizare a Autismului. Copii insotiti de parinti s-au intalnit in Parcul Central și au desfășurat diverse activitati cu scopul de a atrage atenția  publicului dar și autorităților asupra autismului și nevoilor comunitatii persoanelor cu autism. Baloanele si esarfele albastre purtate de participanti au reprezentat simbolul autismului.

Asociația ”Autism Rm. Sărat ” functioneaza din anul 2017. În prezent, reprezentantii asociatiei poartă negocieri cu Primaria Rm. Sarat pentru alocarea unui spatiu in care sa isi desfasoare activitatea pe viitor. Ziua Internationala de Constientizare a Autismului, stabilita de Organizatia Natiunilor Unite, in urma cu 5 ani, este sărbătorită pe 2 aprilie. In toata lumea, in jurul acestei date, organizatiile care promoveaza cauza persoanelor cu autism desfasoara actiuni menite sa atraga atentia asupra problematicii autismului.

Loredana Bălan 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =