ÎNTÂLNIRE CU ROBOTUL YUMI, LA BUZĂU

0
736

Roboți, imprimante 3D și echipamente Virtual Reality: asta pot vedea tinerii din Buzău și nu numai ei, în următoarele două săptămâni, la Muzeul Județean Buzău. Muzeul găzduiește ediția a doua a caravanei „Jocurile Științei”, eveniment organizat în acest an de Centrul Stiintific „Explorer” si Uniunea Generală a Industriașilor din România. Vedeta expoziției este YuMi, un robot cu două brațe proiectat pentru industria electronică.

De mâine și până pe 21 aprilie, buzoienii sunt invitați la o spectaculoasă întâlnire cu tehnologi de vârf. Este vorba despre expozitia interactivă „Jocurile știintei”, găzduită de Muzeul Județean, în parteneriat cu Centrul Stiintific „Explorer” si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania.  Vedeta expoziției este robotul YuMi.

Construit de concernul elevețiano-suedez ABB, robotul YuMi este primul robot colaborativ din lume, avand doua brate flexibile pentru operatiunile de asamblare a pieselor de dimensiuni mici pentru industria electronică. Nu va fi însă singurul robot expus la Buzău, începând de mîine.

Biletul de intrare la expoziția interactivă  „Jocurile Științei” de la Muzeul Județean Buzău costă13 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 88