MARIAN CRISTINEL BÎGIU, REJUDECAT DE TRIBUNALUL VRANCEA

0
1142

Fostul președinte al Consiliului Județean  Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, va fi judecat din nou de Tribunalul Vrancea.

După ce în februarie Judecătoria Focșani a admis cererea de liberare condiționată formulată de Marian Cristinel Bîgiu, iar acesta a și fost pus în libertate, procurorii anticorupție au  făcut contestație la Tribunalul Vrancea. Primul termen al procesului va avea loc pe 17 aprilie.

La începutul lunii februarie, judecătorii au decis că Bîgiu poate fi liberat condiționat, având în vedere perioada considerată ca executată – inclusiv cea pe baza muncii prestate, conduită din penitenciar și eforturile pentru reintegrare socială.

Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni de închisoare, adică o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti. El a fost arestat în data de 6 decembrie 2014, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA, în parcarea blocului în care locuia, în timp ce primea mită. Bîgiu a fost cercetat și ulterior condamnat la închisoare pentru că fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme din țară. Cristinel Bîgiu a fost prefect, senator PNL, dar şi președinte al Consiliului Județean Buzău, din partea PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 27