BANI DE LA GUVERN PENTRU TERAPIA CELOR CU AUTISM

0
934

Persoanele cu tulburare de spectru autist vor avea acces săptămânal la cinci ore de terapie complementară actului medical, oferită de specialiști în psihoterapie și psihopedagogie specială, iar în acest sens, vor fi alocate fonduri de la Guvern. Anunțul a fost făcut astăzi, la Palatul Victoriei, de premierul Viorica Dancilă, zi când este marcată și ziua internațională de conștientizare a autismului.

Tot astăzi,  Casa Națională de Asigurări de Sănătate împreună cu Ministerele Educației, Finanțelor Publice și Sănătății au semnat , la Palatul Victoria, un protocol de colaborare pentru implementarea măsurilor necesare creșterii accesului persoanelor diagnosticate cu tulburare de spectru autist la servicii integrate de sănătate, sociale și de educație.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat că, odată cu acest protocol, sunt majorate numărul de ore prin care copii ce suferă de tulburări de spectru autist pot fi recuperați.

Potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =