CIED BUZĂU INFORMEAZĂ ELEVII DESPRE IMPORTANȚA VOTULUI

0
741

Centrul de Informare Europe Direct Buzău a început din luna februarie să organizeze o serie de întâlniri cu eleviii de liceu pentru a le prezenta importanța dreptului de a vota la Alegerile Europarlamentare din 2019. Acțiunile sunt puse în practică de  către echipa de Teatru Forum a Centrului de Informare Europe Direct Buzău în școlile din municipiu și județ. Reprezentațiile se vor întinde până în luna decembrie, iar ultima întâlnire a fost la Colegiul Național Mihai Eminescu Buzău, pe 28 martie. Dezbaterile vor aborda și subiecte legate de viziunea elevilor față de viitorul Uniunii Europene și modul în care ei se raportează la identitatea de europeni.

Pentru a putea fi înțelese cât mai bine de elevi, prezentările vor fi interactive, Teatru Forum fiind o metodă de educație nonformală, un instrument de intervenție socială. Mesajul transmis pe parcursul celor două ore de reprezentație este: ”Noi te informăm decizia îți aparține!”

Reprezentațiile din liceele buzoiene se realizează cu ajutorul voluntarilor, adică actori amatori care și-au dorit să facă parte din trupa Teatrului Forum a CIED Buzău și să participe activ la educarea tinerilor în raport cu valorile europene.

Colegiul Național Mihai Eminescu nu este ultimul vizitat de echipa de teatru, aceasta urmând a întreprinde și alte activități în școlile din Buzău până în decembrie, cu excepția celor două luni din vacanță de vară, în care elevii nu sunt deloc la cursuri.

 Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =