CE ALIMENTE SĂ NU ÎI DAI COPILULUI TĂU PÂNĂ LA 7 ANI!

0
1399

Dacă ești părinte ți-ai pus măcar o dată întrebarea, ce nu trebuie să îi dai copilului tău să mănânce, având în vedere că organismul celor mici este mult mai sensibil și face față mai greu anumitor alimente. Dacă aceasta are și până în 7 ani, atunci pericolele din mâncare sunt și mai mari! Iată o listă cu alimente pe care sub nicio formă nu ar trebui să i le servești copilului tău în farfurie până când nu împlinește 7 ani.

Mezeluri

Aceste alimente conțin multe grăsimi, condimente și conservanți, ceea ce înseamnă că sunt mult prea greu de digerat pentru stomacul sensibil al copilului. Mai mult, sunt ușor alterabile, așa că doctorii recomandă să eviți pe cât posibil aceste alimente din care fac parte inclusive, parizerul și crenvurștii.

Fast-food

Accesibile la orice colț de stradă mâncărurile de tip fast-food cum ar fi: hamburgerul, shaorma sau cartofii prăjiți, nu sunt o opțiune pentru copilul tău. La pachet cu grăsimile nesănătoase și aditivii care dau gust acestui tip de mâncare, vin obezitatea și dependența.

Băuturi carbogazoase

Sucurile din comerț nu sunt deloc bune  pentru ca au o valoare nutrițională foarte mică, mulți coloranți artificiali și zahăr în cantități la fel de mari. În plus, acidul fosforic din compoziția sucurilor carbogazoase concurează cu acidul clorhidric din stomac, afectând funcțiile acestuia.

Dulciuri și chips-uri

Pediatrii interzic în mod categoric ciocolata până la 2-3 ani, pentru că aceasta le poate crea celor mici dezechilibre majore, cum ar fi creșterea glicemiei. Însă nici chipsurile nu sunt indicate alimentației copilului tău, ele fiind considerate în multe articole de specialitate, ca fiind printre cei mai mari dușmani ai sănătății, inclusiv în cazul adulților.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 75