PRIMA MAȘINĂ, ORICE MAȘINĂ

0
723

Programul guvernamental prin care statul încurajează cumpărarea de mașini noi a fost modificat.  Practic, românii vor putea lua credite garantate de stat, în anumite condiții, și vor putea să acopere avansul necesar inclusiv prin vouchere Rabla.

Programul Prima mașină se transformă în orice mașină. S-a eliminat prevederea prin care persoana care aplică la acest program nu trebuie să mai fi avut mașină. Acum programul se poate aplica oricui vrea să cumpere o mașină dacă are un avans de 5% pentru o mașină clasică și 25% pentru mașinile hibrid sau electrice.

De asemenea, se stabilește un plafon pentru mașinile clasice la 50 de mii de lei, iar pentru cele hibrid sau electrice 100 de mii și respectiv 150 de mii de lei.

Atenție mare,  pentru că anul acesta condițiile de obținere a finanțării sunt ceva mai aspre! Doritorii trebuie să aibă domiciliul în România, să nu aibă datorii la stat, iar mașina care este dată la căsat trebuie să aibă cel puțin  8 ani și inspecția tehnică periodică valabilă.

Prin acest program, o persoană poate obține până la 9.200 de lei.  În ultimii 14 ani, prin programul „Rabla” s-au casat aproximativ 700.000 de autovehicule vechi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =