DEZINFECTANȚI NECONFORMI ÎN SPITALE

0
850

Update:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că dezinfectanţii care nu îndeplineau standardele corespunzătoare  au fost utilizaţi în peste 30 de spitale din ţară.

Ea a explicat că, după ce s-au constatat nereguli la anumite biocide, “cu acţiune fungică, nu pentru bacterii”, s-a dispus retragerea acestora şi Ministerul Sănătăţii a depus o plângere.

Potrivit ministrului, pacienţii din acele spitale nu au fost în pericol.

Firmele respective au primit şi amenzi în valoare de 35.000 de lei, iar când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au încercat să-i contacteze pe administratori, aceştia nu au putut fi găsiţi, a adăugat Pintea.

Polițiștii au percheziționat marți sediile a două firme care vând biocide către spitale în Bucureşti, Ilfov şi Prahova. În cazul lor, Ministerul Sănătății a făcut plângere în ianuarie.

 

Știre inițială:

Un nou scandal similar cu cel de la Hexi Pharma se conturează, după ce s-a descoperit că în mai multe spitale din țară, se foloseau dezinfectanți diluați. În această dimineață, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice  au făcut mai multe  percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, la sediile a două companii care vând definfectanți pentru spitale,  dar și la  domiciliile unor persoane fizice.

Surse din cadrul Poliției spun că de această dată este vorba despre firma Al-Carină, una dintre  cele mai importante firme de furnizare a biocidelor către diverse spitale din țară. Aproape toate spitalele din țară folosesc produsele Al- Carină . Deocamdată se fac cercetări in rem, adică nimeni nu este acuzat încă de săvârșirea vreunei infracțiuni.

Anchetatorii au suspiciuni că anul trecut, au ajuns la spitale din toată țara dezinfectanți care nu îndeplineau standardele de performață în ceea ce privește distrugerea bacteriilor.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =