VEȘTI BUNE PENTRU CEI CARE NU AU FOLOSIT VOUCHERELE DE VACANȚĂ!

0
838
Sursa foto: Arhivă

Voucherele de vacanță nefolosite s-ar putea transforma în bani sau tichete de masă. Este propunerea depusă în Parlament, săptămâna trecută, de un deputat  ALDE, și care aduce modificări la legea privind acordarea biletelor de vacanța angajaților din sistemul bugetar.

Potrivit propunerii, voucherele de vacanță sunt bilete de valoare care se acordă angajaților pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern.  În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă.

Peste un milion de salariați din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanță, în valoare de 1.450 de lei.

Voucherele de vacanță sunt scutite de plată CAS și CASS. Potrivit Codului Fiscal, voucherele se impozitează doar cu 10%. Acest lucru nu se traduce, însă, printr-un impozit fix de 145 de lei, ci implică un calcul bazat pe grila de salarizare și de deduceri. Tichetul poate acoperi mai multe tipuri de plăți. Pachetul, însă, obligatoriu trebuie să includă cazare, apoi transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 8 =