ROȘIILE DIN IMPORT, NESĂNĂTOASE

0
827

Specialiştii în legumicultură ne avertizează asupra tomatelor din supermarket-uri și ne sfătuiesc să nu mai mâncăm legume care nu sunt de sezon. Dovadă sunt numeroșii clienţi care au cumpărat din magazine roşii fără gust şi care, odată tăiate, au un aspect ciudat. Roşiile cu seminţe germinate pot conţine, de exemplu, solanină, o substanţă care dă simptome grave odată ce ajunge în organism.

De la seminţe şi răsaduri şi până la roşia coaptă, procesul biologic durează cinci, şase luni, spun agricultorii. Tomatele aduse din import pot să devină rumene şi frumoase în exterior chiar şi într-o singură zi. Unele se coc şi în timpul transportului cu camionul.

Specialiştii în horticultură spun că legumele care provin din import sunt tratate chimic pentru a rezista mult de la recoltare, pe durata transportului și depozitării, însă nu totdeauna substanţele administrate îşi fac efectul.

În mod natural, o roşie rezistă aproximativ zece zile însă, după o serie de tratamente, poate fi păstrată nealterată până la şase luni. Gustul este însă departe de cel al roşiilor cultivate tradiţional, care ajung în pieţe din iunie până în octombrie, când cade brumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =