KOVESI, CITATĂ DIN NOU PENTRU AUDIERI

0
842

Laura Codruţa Kovesi a fost citată, pe 7 martie, la Secţia de investigare a magistraţilor, pentru a fi audiată în dosarul în care fosta şefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de miță şi mărturie mincinoasă. Dacă  va fi inculpată va fi suspendată din magistratură și înseamnă că nu va mai primi salariu, cum s-a întâmplat cu procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu sau în cazul judecătoarei Camelia Bogdan care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Dan Voiculescu.

Citația pentru audiere vine chiar în ziua în care Parlamentul European decide pașii de urmat în privința numirii procurorului-șef european.

În cadrul comisiei COREPER, Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi după candidatul francez, iar în comisiile CONT și LIBE, din cadrul Parlamentului European,  Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul întâi.

În urma negocierilor dintre cele două instituții, se va stabili un candidat comun.După ce se ajunge la acest consens, candidatul va fi votat în plenul Parlamentului European, apoi Consiliul UE va lua act de votul din Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 17