BUZĂU: GUNOI MAI SCUMP

0
1186

De la 1 Martie, buzoienii vor plăti cu un leu și 9 bani mai mult pentru ridicarea gunoiului menajer. Astfel, noul tarif perceput pentru persoane fizice va fi de 12 lei și 60 de bani de persoană. Decizia a fost luată astăzi în ședința Consiliului Local Buzău. Proiectul de majorare a tarifelor propus de Primăria Buzău la solicitarea operatorului de salubritate RER Sud a stârnit însă nemulțumiri din partea unor consilieri. Aceștia găsesc total nejustificată această majorare, în condițiile în care, și așa, la Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este unul destul de piperat.

Conducerea societății RER Sud Buzău susține că majorarea tarifelor era necesară, pe fondul majorării salariului minim pe economie, începând cu 1 ianuarie, precum și a creșterii prețului la depozitarea gunoiului prin introducerea taxei pentru economie circulară, în valoare de 30 de lei pe tonă.

RER Sud Buzău va modifica de la 1 martie și tariful pentru ridicarea gunoiului menajer în cazul societăților comerciale. Astfel, tariful se va majora de la 106,23 lei pe metru cub, la 119,31 lei pe metru cub. În schimb, s-a micșorat tariful pentru ridicarea deșeurilor industriale, de la 291,9 lei pentru o tonă, la 268,64 de lei pentru o tonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =