BUZĂU: PROIECTE EUROPENE LA LICEUL TEHNOLOGIC “GRIGORE C. MOSIL”

0
1427

În anul școlar 2018-2019, în cadrul Liceului Tehnologic “Grigore C. Moisil” din Buzău se derulează două proiecte europene care au fost  scrise și depuse de  profesor-inginer Macadon Daniela. De coordonarea acestora se ocupă profesor Macadon Daniela și profesor Voicu Adriana, directorul instituției de învățământ. Cele două proiectele vizează învățământul profesional și tehnic. La nivel de țară nu au fost aprobate decât patru proiecte de acest gen, unul dintre ele derulându-se în la Buzău la Liceului Tehnologic “Grigore C. Moisil”.

Este vorba despre proiectul din cadrul Programului de Educație, Burse,Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România, finanțat prin Granturile SEE 2014-2018( Islanda ,Liechtenstein și Norvegia). În cadrul proiectului, o echipă a efectuat două vizite de studiu, ambele în localitatea Steinkjer din Norvegia.

Prima vizită de studiu s-a desfășurat în luna noiembrie 2018, iar a doua vizită de studiu s-a desfășurat în februarie 2019. În acest proiect sunt implicați 12 ingineri și profesori  din cadrul Liceului Tehnologic “Grigore C. Moisil ” și din cadrul întreprinderii partenere Eximprod Grup SRL. După cum arată denumirea proiectului, aceste vizite de studiu au urmărit  îmbunătățirea  practicii elevilor din învățământul profesional și tehnic,  atât în liceu, cât și la potențialii angajatori- partenerii de practică. În acest scop s-au deplasat în localitatea Steinkjer din Norvegia cele două echipe de ingineri și profesori, care lucrează direct cu elevii din învățământul profesional dual și nu numai.

Atât în noiembrie 2018, cât și în februarie 2019, vizitele de studiu au  avut loc la Școală Vet care pregătește tinerii și îi orientează spre diverse meserii, în funcție de nevoile de pe piața muncii, la un birou vocațional și  unde tinerii absolvenți  de la Școală VET își susțin examenul pentru obținerea certificatului de ucenicie și la diverse companii care angajează ucenici (cum ar fi ENOR sau NTE), companii cât mai apropiate ca domeniu de activitate cu întreprinderea  parteneră a Liceului Tehnologic “Grigore C. Moisil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 21