VASLUI: VICTIMA MISTREȚULUI, GONAC LA VÂNĂTOARE ILEGALĂ

0
955

Ancheta în cazul bărbatului din Vaslui care a fost mușcat duminică seara , de un mistreț.  Deși în prima fază el  le-a spus polițiștilor că în momentul incidentului traversă pădurea pentru a ajunge din Gara Buhăeşti, în localitatea de domiciliu, lucrurile nu au stat chiar așa, pentru  că în zona respectivă nu există nicio pădure.

Bărbatul  ar fi recunoscut  în fața cadrelor medicale, cã de fapt în acea searã era gonac la o partidã de vânãtoare, iar mistrețul era rãnit și l-a atacat. Pânã aici nimic ilegal. Potrivit unor surse, victimă  ar fost instruită sã mintã, chiar de cãtre vânãtorii care l-au tocmit pentru a speria animalele și asta pentru cã în aceastã perioadã, vânãtoarea cu gonaci este strict interzisã.

Vânãtoarea cu gonaci este permisã pânã pe data de 31 ianuarie, iar în această perioadă, mistrețul se vâneazã doar la pândã, și asta în condiții speciale. Așa că cei care au organizat  partida de vânătoare pot fi acuzați de braconaj.

Polițiștii s-au autosesizat în acest caz, iar cei de la Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase fac verificări, în vederea luării măsurilor legale, în cazul în care se vor constata elementele constitutive ale unor infracţiuni.

Cert este că bărbatul, de 25 de ani, din localitatea vasluiana Poiana s-a ales în urma atacului mistrețului cu plăgi în zona coapsei. El a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar între timp a fost externat, starea lui fiind bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 39