LECȚIE DE BIOLOGIE LÂNGĂ LEBEDE

0
892

O clasă de la şcoala din Vadu Paşii, judeţul Buzău, a avut parte de o lecţie de biologie mai puţin obişnuită. Copiii au ieşit în natură, pe malul unei bălţi de pe prundul Buzăului, pentru a admira o colonie de 30 de lebede care și-au găsit adăpost lângă comuna lor.

Pe vremuri, balta era doar loc de popas pentru păsările migratoare. În urmă cu câțiva ani, un stol de lebede s-a oprit din călătoria spre sudul cald al continentului și nu a mai plecat. Păsările acvatice au găsit hrană și temperaturi ridicate în apa acumulată la marginea satului Vadu Pașii.

Elevii de clasa a șaptea au învăţat de la profesoara lor că păsările ar fi trebuit să migreze încă din toamnă spre sudul continentului doar că nu au mai plecat datorită temperaturilor ridicate.

Lebăda albă, cea care viețuiește de câțiva ani pe baltă de lângă Vadu Paşii, este o pasăre acvatică migratoare, una dintre cele mai mari zburătoare. În pragul iernii, migrează din Scandinavia şi Rusia, către ţările Mediteranei şi din Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 42