REABILITARE CU BANI EUROPENI

0
763

Centru Școlar pentru Educație Incluzivă Buzău, unde învață sute de elevi cu deficiențe din județ, va fi reabilitat cu fonduri europene. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat ieri de către reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și ai Consiliului Județean Buzău.

Peste 3 milioane de euro din bugetul de investiții al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea Centrului. Lucrările vor începe în această primăvară și vor dura patru ani și jumătate. Instituția va beneficia de reabilitare termică, de instalații electrice moderne, acoperiș nou, dar și de un sistem de panouri solare.

În prezent, în Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Buzău învață peste 200 de elevi cu deficiențe din județ. Înfiinţată în anul 1959, Şcoala Ajutătoare de Băieţi a şcolarizat de-a lungul timpului copii cu dizabilităţi, provenind din familii sărace sau din familii dezorganizate. În 1995, unitatea s-a numit Şcoala Specială nr. 1. În 2003, în cadrul centrului s-a înfiinţat învăţământul preşcolar special, iar în 2005 şi învăţământul profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =