SALVAT DE UN VECIN, DE LA ÎNGHEȚ

0
770

A fost la un pas de moarte și a fost salvat în ultimul moment. Vorbim despre un bărbat de 58 de ani din comuna prahoveană Cosminele. Omul locuiește singur, iar acum două zile a căzut în propria casă și nu s-a mai putut ridica. Pentru că focul nu era aprins în sobă, bărbatul a zăcut în ger ore în șir, până a fost găsit de către un vecin.

Bărbatul a ajuns la spital în stare de hipotermie, cu temperatura corpului de doar 27 de grade, dar și cu degerături la picioare. Nu este singurul caz de hipotermie înregistrat la Spitalul de Urgențe din Ploiești, în ultimele zile.

Persoana care suferă de hipotermie trebuie transportată imediat într-un loc încălzit. Atenție însă, nu este bine să încălziți bolnavul brusc, cu surse externe de căldură de genul radiatoarelor sau caloriferelor electrice, deoarece se pot produce leziuni. Pentru a-i regla temperatura corpului, cel mai bine este să i se scoată hainele ude și reci și să se acopere cu paturi calde și sticle sau comprese cu apă fierbinte, pe care ar fi bine să i le puneți la gât și torace.

Este foarte important să îi acoperiți și capul, aceasta fiind metoda cea mai sigură și rapidă de a crește temperatura corporală cu până la 2 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 54