VREME REA ÎN TOATĂ ȚARA

0
937

Ninsorile și viscolul pun stăpânire pe aproape toată țara. Astăzi ninge în mai multe zone, stratul de zăpadă crește, iar vântul va fi din ce în ce mai intens. De mâine noapte se instalează din nou gerul, astfel că în termometre nu vor fi ziua mai mult de un grad, 2 grade Celsius. Pe şosele se poate depune polei, aşa că mare atenţie dacă plecaţi la drum.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori şi strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitaţii mixte, polei, valabilă până mâine, la  orele prânzului.

Potrivit meteorologilor , începând de astăzi aria ninsorilor se extinde în toată țara, iar vântul va fi din ce în ce mai intens în jumătatea estică a ţării şi va viscoli ninsoarea. Maximele pleacă de la minus 6 grade în Bucovina şi ajung la 7 grade în zona Dobrogei, unde precipitatiille vor fi mai mult sub formă de lapoviță.

În zonele montane va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va crește destul de mult. Pe crește va fi viscol şi vântul va depăşi 65 km/h. Vineri se mai răceşte puţin, iar de mâine noapte revine gerul. Peste zi mai apar ceva ninsori, slabe şi locale prin sud, centru şi est, dar sporadice în celelalte zone. Probleme ne-aduce vântul, care va spulbera zăpadă prin sudul şi estul ţării, dar şi pe la munte. Weekendul vine și el cu vreme rece, chiar geroasă dimineața, cu ninsori izolate și vânt intens, ceea ce face ca temperaturile,și-așa negative, să fie resimțite mult mai scăzute. În zonele unde va cădea lapovița se va produce poleiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 46