Ziua de marţi, 13 a fost cu ghinion pentru autorităţile din Prahova

0
1087

 

Aseară, după ora 20.00 un telefon la 112 anunţa un atentat cu bomba la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, dar şi  la un hypermarket din zona de nord a oraşului. Echipele de intervenţie au ajuns imediat în zonele vizate de alertă. Au fost evacuate persoane, iar geniştii au scotocit fiecare colţ, pentru a da de urma explozibilului. A fost adus şi un câine de urmărire, însă din fericire la final s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

A fost mobilizare generală la Ploieşti, după ce un apel la 112 anunţa două atentate cu bomba. Unul la un hypermarket din zona de nord a oraşului, iar altul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Autorităţile au evacuat din centrul comercial 150 de persoane, iar apoi au început căutările.

În acelaşi timp forţele de intervenţie erau în alertă şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Geniştii au scotocit la interior fiecare încăpere a unităţii medicale, pentru a vedea dacă alarma este sau nu, falsă.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova şi-a trimis forte la faţa locului. Au montat în vecinătatea unităţii medicale un post medical avansat, cu o capacitate de 60 de paturi, în cazul în care se impunea evacuarea pacienţilor.

După mai bine de patru ore de căutări amănunţite cu toţii au răsuflat uşuraţi.

Oamenii legii au deschis un dosar penal conform legii 535/2004, ce face referire la prevenirea şi combaterea terorismului. Acum va fi căutată şi persoana care a făcut glumă ce a pus pe jar autorităţile din întreg oraşul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

51 + = 54