BUZĂU: S-a scumpit gigacaloria

0
1005

Iarna mai grea pentru zeci de mii de buzoieni racordați la sistemul centralizat de încălzire. Ei vor avea de achitat facturi mai mari pentru căldura furnizată în apartament, după ce Consiliul Municipal a aprobat majorarea preţului unei gigacalorii de la 230 de lei la 297,5 lei. Pentru asigurarea subvenţiei din această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit în valoare de 14.000.000 de lei.

Potrivit proiectului, aprobat în unanimitate, de Consiliul Municipal Buzău 2018, începând cu data de 1 noiembrie, preţul local de facturare a energiei termice livrată populaţiei este de 297,5 de lei, cu aproape 70 de lei mai mare decât cel de iarna trecută. Înainte ca proiectul dă fie supus la vot, consilierii din Opoziție au adus mai multe reproșuri conducerii Primăriei Buzău.

În cadrul ședinței, consilierii locali au dezbătut și situația în care se află Regia Autonomă Municipală Buzău, societate care se îndreaptă cu pași repezi către faliment.

Pentru asigurarea subvenţiei din această iarnă, Primăria Buzău va contracta un credit. În acest sens, Consiliul Muncipal a aprobat un alt proiect care vizează contractarea de către municipalitate a unui împrumut de 14.000.000 lei, de la Trezoreria Statului. Perioada de rambursare a creditului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial său integral. În prezent, în municipiul Buzău, aproximativ 11.000 de apartamente dintr-un total de 35.000 sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 33