PESTA PORCINĂ SE EXTINDE

0
909

 

Pesta porcină se extinde în judeţul Buzău. Un alt focar al bolii a fost descoperit la un porc dintr-o gospodărie din satul Amară, comună Baltă Albă, în apropierea primului focar apărut la jumătatea acestei luni. De asemenea, primii porci santinelă aduşi în localitatea buzoiană Luncă, unde a fost descoperit primul focar din judeţ, s-au îmbolnăvit.

Încă o gospodărie din localitatea buzoiană Baltă Albă fost atinsă zilele trecute de virusul pestei porcine africane. Proprietarul animalului bolnav a sesizat situaţia veterinarului din localitate, iar acesta a solicitat deplasarea unei echipe a Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău. Dată fiind apropierea de primul focar, distanţă de numai patru case, veterinarii au decis sacrificarea preventivă a animalului, şi trimiterea de probe biologice pentru analize.

Reprezentanţii Direcției Sanitare Buzău consideră că noul focar n-are legătura cu cel precedent din localitatea Amară.

Situația privind răspândirea peste porcine nu este deloc îmbucurătoare la nivelul judeţului Buzău. Porcii santinelă care au fost introduși în data de 18 octombrie în localitatea Luncă, unde a fost descoperit primul focar din judeţ, s-au îmbolnăvit.

Veştile proaste nu se opresc aici. Mai multe cadavre de porci mistreţi au fost găsiţi la limită cu judeţul Ialomiţa. În aceste, condiții, prefectul județului Buzău a constituit un grup de experți care să verifice fondurile cinegetice de pe raza județului Buzău. Termenul până la care trebuie încheiate aceste verificări este 6 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 55