Cea mai mare colecţie de telefoane din ţară, cu piese în stare de funcţionare, se afla la Buzău, la Muzeul Judeţean de Istorie

0
1385

 

Expoziţia cuprinde peste 300 de aparate telefonice de provenienţă românească și străină. Pe lângă exponatele foarte vechi, construite acum peste 100 de ani, și-au făcut loc și telefoanele mobile, de la primele modele folosite în România până la dispozitive mai noi.

Colecția de telefoane a Muzeului Județean Buzău, una impresionantă, ilustrează cronologic istoria și rolul acestei invenții în viețile oamenilor. Expoziţia cuprinde telefoane civile de masă, de perete, telefoane publice, militare şi centrale telefonice din diferite perioade: de la sfârșitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre, predominând cele din perioada interbelică.

În această impresionantă colecție de telefoane, o parte distinctă este cea rezervata istoriei telefoniei mobile din România. În țara noastră, primele modele de telefoane mobile au apărut la jumătate anilor 90.
Telefoanele mobile din acele vremuri erau mult mai rudimentare din punct de vedere tehnologic decât dispozitivele inteligente din zilele noastre. Aveau însă și unele avantaje față de smartphone-uri.

Pentru că expoziţia de telefoane este într-o continuă extindere, reprezentanţii muzeului buzoian aşteaptă în continuare donaţii din partea colecţionarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 23