Ceaiul de frunze de gutui scade tensiunea și calmează tusea

0
1252

Gutuile aduc beneficii sănătăţii, având un conţinut ridicat de apă , zaharuri, vitamine și minerale. Nu renunțați nici la frunze. Puteți prepara un ceai excelent pentru tratarea diverselor afecțiuni. Frunzele de gutui conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentraţie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric şi shikimic. Din frunzele uscate ale acestui fruct se prepară un ceai cu puternice efecte sedative şi antidepresive, recomandat celor care suferă de stări de nervozitate, depresie, agitație sau insomnie

Hipertensiune arterială

Frunzele de gutui conţin substanţe cu acţiune vasodilatatoare, ceea ce determină scăderea preiunii arteriale. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru controlul hipertensiunii. În acest scop, ele pot fi folosite fie sub formă de macerat, fie sub formă de tinctură.

Infecţii gastro-intestinale 

Pentru a combate procesul inflamator de la nivel gastro-intestinal, se prepară următorul remediu din frunze de gutui: se pun cinci grame de frunze uscate în 200 ml de apă clocotită şi se menţine soluţia în baie de auri timp de 20 de minute; după ce se răceşte, se completează cu apă fiartă şi răcită până la volumul iniţial. Din această soluţie se iau câte două linguri de trei ori pe zi.

În scop cosmetic

Infuzia plăcut parfumată din fruze de gutui este şi un extraordinar tratament pentru întărirea părului şi combaterea mătreţii. În formă concentrată, aceasta conferă o frumoasă nuanţă brună părului închis la culoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 43