Cum păstrăm legumele pentru iarnă

0
976

Gospodinele pregătesc, în această perioadă, proviziile pentru iarnă. Acestea pun murături, fac zacuscă și dulcețuri și pun la conservat legume și fructe. Chiar dacă fiecare gospodină are rețetele proprii, specialiștii au câteva indicații pentru cele care conservă pentru prima oară legumele în congelator.

 

  1. Legume care pot fi păstrate, în congelator sunt: ardeii grași, morcovii, fasolea verde, guliile, varza și spanacul.
  2. În general, nu pot fi conservate, la temperaturi scăzute, legumele și fructele cu un conținut mare de apă.
  3. Pentru a se păstra cât mai bine, în congelator, legumele trebuie fierte puțin, înainte de a fi introduse în pungi. Scufundă-le în apă fiartă, cu puțină sare, pentru 3 minute, iar apoi, clătește-le cu apă rece. Astfel, legumele nu se vor oxida și nu vor suferi modificări, din cauza bacteriilor.
  4. Nu înghesui alimentele, în congelator. Între ele, trebuie să existe spațiu, pentru ca aerul rece să poată circula și îngheța uniform. Dacă înghesui alimentele, riști să favorizezi apariția bacteriilor.
  5. O altă metodă prin care previi oxidarea alimentelor este păstrarea lor, în pungi ermetice. Aerul este cel care oxidează, așa că el nu are ce căuta în punga ta cu legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =