Veste bună pentru șoferii care sunt nevoiți zilnic să tranziteze podul de la Mărăcineni, peste râul Buzău.

0
885

Deși se anunțase că odată cu finalizarea podului metalic, se va trece și la efectuarea de reparații la celălalt pod, din aval, care, timp de jumătate de an, a preluat tot traficul din zonă, autoritățile anunță că nu se ia în calcul această variantă până nu va fi gata podul de la Vadu Pașii, respectiv toamna anului viitor.

La sfârșitul lunii august, odată cu încheierea lucrărilor de reabilitare, a fost redat circulației podul metalic de la Mărăcineni. Timp de cinci luni, atât cât au durat reparațiile la acest tronson, tot traficul rutier dintre Muntenia și Moldova a fost preluat de celălalt pod, din aval. Autoritățile buzoiene și reprezentanții CNAIR au constatat că din cauza suprasolicitării, podul a fost afectat și au apărut fisuri în anumite porțiuni. Autoritățile au decis că este nevoie de reparații la acest obiectiv, însă acestea nu vor începe până când nu se vor încheia lucrările de reabilitare a podului de la Vadu Pașii, cea mai apropiată variantă ocolitoare pentru șoferii care vor să ajungă în nordul județului.

Potrivit Consiliului Județean Buzău, lucrările la podul de la Vadu Paşii, care leagă Muntenia de Moldova, sunt avansate, constructorul reuşind chiar să depăşească ritmul pe care şi-l propusese. Constructorul este cu atât mai motivat, cu cât a primit banii pe lucrare. Plata s-a făcut din bugetul Consiliului Judeţean, urmând ca Ministerul Dezvoltării Regionale să returneze apoi sumele în bugetul judeţului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =