Facilități precum facturi mai mici la gunoi cu până la 10 la sută pentru locatarii de la bloc sau casă care colectează selectiv gunoiul menajer, refuzate

0
1334

Eventualele facilități acordate buzoienilor care colectează selectiv deșeuri sunt aprig contestate de către conducerea Primăriei Buzău, dar și de către conducerea RER Sud, firma de salubrizare care operează în municipiu. Astfel de facilități au fost propuse într-un proiect de hotărâre inițiat de liberali și a stârnit discuții aprinse în cea mai recent ședință a Consiliului Local Municipal Buzău. Așa cum era de așteptat, proiectul a fost respins prin votul consilierilor PSD-ALDE.

Facturi mai mici la gunoi cu până la 10 la sută pentru locatarii de la bloc sau casă care colctează selectiv gunoiul menajer. Este vorba despre un proiect inițiat de liberalii din Consiliul Municipal Buzău și care a stârnit polemici aprinse între inițiatori, pe de-o parte, și conducerea Primăriei Buzău și a societății de salubrizare, de cealalaltă parte. Potrivit liberalilor, facilităţile impuse printr-un astfel de proiect ar încuraja mai multe asociaţii de proprietari din oraș să adopte soluţia depozitării selective a deşeurilor, cu ajutorul firmei de salubrizare.

Directorul societății de salubrizare consideră că proiectul liberalilor se loveşte de o problemă legislativă, o hotărâre de guvern abrogată, pe care proiectul, printre altele, era fundamentat. Mai mult, legislația va modifica, de la 1 ianuarie 2019, modaliatea de tarifare a clienților.

Așa cum era de așteptat, proiectul a fost respins: alături de consilierii PSD-ALDE, care au votat împotrivă, s-au opus prin vot și cei de la PSRO și PMP. În municipiul Buzău, tariful de ridicare a gunoiului menajer este printre cele mai mari din țară. Pentru persoanele fizice, RER Sud percepe o taxă de 11,51 de lei, de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =