BUZĂU: 60 de şcoli şi grădiniţe fãrã autorizații sanitare

0
1085

Pe 10 septembrie unii preșcolari și elevi buzoieni vor fi întâmpinați în spaţii improvizate ori mici, fãrã apã ori cu toaleta în fundul curții.

Cu doar  o săptămână înainte de începerea noului an şcolar,  în majoritatea şcolilor din județul Buzãu se lucreazã de zor pentru că elevii sã fie întâmpinați în cele mai bune condiții. Chiar și așa, la Buzãu, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publica au refuzat  să autorizeze funcţionarea a 60 de şcoli şi grădiniţe.

Spaţiile improvizate, lipsa apei curente, toaletele în fundul curţii sau nefinalizarea lucrărilor de reabilitare sunt principalele deficiențe constate de inspectorii sanitari. Fie cã sunt la oraș sau la țarã, cu tot efortul de a face școala un loc sigur pentru copii, unii directori ai unitãților de învãțãmânt rãmân din nou “corigenți” la aceeaºi materie: obþinerea autorizaþiei sanitare de funcþionare.

În județul Buzãu, în  anul  școlar 2018-2019, sunt aşteptaţi la cursuri peste 66.000 de elevi şi preşcolari. În noul an şcolar, semestrul I va fi cuprins între 10 septembrie 2018 ºi 1 februarie 2019, iar semestrul al II-lea – între 11 februarie 2019 și 14 iunie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 11