Deserturi din produse naturale, create de Irina Bucur, la Cofetăria no. 379

0
3974

Azi vorbim despre Irina Bucur, despre succesul în afaceri si misterele unei cofetării cu produse naturale, sănătoase, fără aditivi sau conservanţi ce stă la dispoziție pasionaților de dulciuri.

După reușita cuceririi locului 2 la marele concurs destinat dulciurilor, Bake Off România şi imaginea unei cofetării cu reţete adaptate după deserturile franţuzeşti, cofetarul şef Irina Bucur ne dezvăluie care sunt deserturile pe care le preferă și care este semnificația numelui ales pentru cofetăria pe care o reprezintă. 

“Viaţa este frumoasă, dar merită mereu îndulcită!”

Rep.: 3 ani de la Bake Off România, 6 luni de când pregătești deserturi în cofetărie. Cât de mult mai eşti pasionată de dulciuri acum?

Irina BUCUR: Toată viaţa sunt şi voi fi pasionată de dulciuri! Dulciurile le iubesc şi le voi iubi mereu şi acum tot mai mult, de când creez în laborator comenzile după preferinţele clienţilor coroborate cu ideile mele.

Rep.: De unde această pasiune pentru dulciuri si ce putem descoperi în Cofetăria no.379!

Irina BUCUR: Pasiunea mi-a fost insuflată de bunică, apoi de mamă, apoi a fost inspirată de copii mei şi de mine, care mă declar iubitoare de dulciuri pe viaţă.

Însă în afacerea deschisă la Buzău colaborez cu o prietenă, Adriana Popescu, persoana care se ocupă de Cofetăria no.379. În plus am trei fete care mă ajută la comenzi, pentru că am doar două mâini şi nu aş putea să le fac singură pe toate.

Am preferat să aleg ajutoare care să nu ştie nimic despre bucătăria franţuzească, să le învăţ eu. Iar pasiunea se dezvoltă mereu, tot timpul este ceva de adaptat, de creat, aşa că povestea continuă…

Rep.: Înțeleg că oferi 9 tipuri de prăjituri, ce pornesc de la reţeta clasică şi ajung la vitrină personalizate pe stilul tău. Din cele 9, care este preferata ta?

I.B.: Eu prefer mousse-urile şi blaturile care nu sunt însiropate şi nu sunt grele. Texturile diverse fac diferenţa, plus că noi, în cofetăria noastră,  mergem pe natural, pe sănătos, fără aditivi, conservanţi, nu facem rabat. Însă, preferata mea este cea care dă şi titlul cofetăriei, Prăjitura Casei no. 379.

Rep.: Ce reprezintă acest număr 379 ce apare în demunirea cofetăriei?

I.B.:Numărul … 379 reprezintă cifrerele datelor de naştere ale copiilor noștri. Adriana are o fată care este născută pe data de 3, iar copiii mei pe data de 7, respectiv 9 şi uite aşa a ieşit no.379. De aici si Prăjitura casei no. 379!

Rep.:  Cum au perceput buzoienii ce îţi trec pragul, preţul în raport cu calitatea, au existat şi astfel de nemulţumiri?

I.B.: Sunt păreri împărţite, dar este loc pentru toată lumea şi repet, noi mizăm pe calitate, pe produse proaspete, naturale. Ştim ce oferim, ştim cât muncim, în cofetărie nu există concediu, comezile sunt mereu preluate, aşa că şi preţul trebuie să reflecte munca noastră şi implicarea noastră, ca să nu mai spun de creativitate-linii, culori, combinaţii dintre dulce şi acrişor, un mix care să satisfacă mai ales gusturile celor

pasionaţi de… prăjituri! Viaţa este frumoasă, dar merită mereu îndulcită, aşa că vă aşteptăm să fiţi convinşi că oferim acel ceva care să vă satisfacă nevoia de dulce, cu orice ocazie!

Rep.: Ce deserturi mai putem gusta din Cofetăria No. 379 pe lângă cele 9 tipuri de prăjituri?

I.B.: Nu există la noi în cofetărie prăjituri umplute cu zahăr,

prăjituri foarte dulci sau foarte acre. Pe lângă cele 9 sortimente, există eclere cu 5 feluri de creme, biscuiţi brownie, şi uneori vedeta săptămânii este prăjitura cu alcool, cointreau, şi portocală.

Voi face în curând şi o amandină reinterpretată, dar până la forma şi gustul final, mă bucur şi vă invit să le savuraţi pe cele din vitrină!

Rep.: Cum a fost primită în Buzău, cel puțin până în acest moment, ideea de o cofetărie cu produse naturale?

Noi nu ne-am propus să facem concurenţă nimănui, nu facem o competiţie din a vinde prăjituri în Buzău. Noi mizăm pe calitatea ingredientelor, cine le-a gustat s-a convins de acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 51 = 54