Costin Fetic, despre evenimentul “FotografOM” şi cum a făcut faţă publicului avid de informaţii despre pasiunea lui.

0
2085

Costin Fetic se prezintă ca un creator de amintiri, care spune că logica te va duce mereu din punctul A în punctul B, dar imaginaţia te va duce oriunde. Iubeşte peisajele, şi oamenii, stările de spirit şi crede că, dacă România nu ar fi existat, multe dintre activităţile lui premiate nu s-ar fi întâmplat. Despre pasiunea lui de mai bine de 10 ani ne vorbeşte acum buzoianul Costin Fetic. Graţie ei, el a fost protagonistul unui  eveniment de marcă în Capitală.

 

“Sunt un fotograf fără pic de timiditate, dar un om destul de timid în unele momente!”

 

 

Silvia BUNICĂ: Cum a fost prezentarea făcută de Sabina Cornovac și cum te-au perceput oamenii din sală, având în vedere cât ești de tanăr și în câte proiecte importante ai fost cooptat pană acum?

Costin FETIC:  Când am primat invitația de la Sabina, m-am gândit că urmează a fi ceva formal având în vedere faptul că n-am participat la cele două evenimente anterioare. După ultima discuție cu ea înainte de eveniment, când mi-a spus din nou că nu e o întâlnire cu discuții tehnice și nicidecum formală, credeam c-am înțeles, dar se pare că în continuare încercam să-mi conturez un plan de discuție cu tentă formală. Odată început evenimentul, mi-am dat seama de faptul că într-adevăr urma a fi ca o discuție între prieteni, 

problema fiind doar emoțiile mele; îi spusesem Sabinei înainte să începem faptul că eu nu am emoții deloc și nu știu de ce are ea, dar din primul minut simțeam cum mă “scufund” sub emoții. Publicul a fost foarte curios despre cum am ajuns să fac unele fotografii, cum m-am gândit la unele proiecte anterioare și ce m-a motivat să ajung până aici și să continui. La sfârșit, o parte dintre ei au ținut să vina personal să mă felicite și să-mi pună anumite întrebări ce i-ar putea ajuta chiar și pe ei în cariera sau hobby-ul lor legat de fotografie.

 

S.B.: De ce au fost emoții puternice, tu ești un artist timid?

C.F.: Sunt un fotograf fără pic de timiditate, dar un om destul de timid în unele momente. Cu toate că am participat la zeci de discuții în fața unui public larg, la evenimente precum cel despre care vorbim aici, emisiuni televizate în direct sau în diferite alte circumstanțe, am învățat doar să-mi controlez puțin emoțiile, nu să le și alung. Oricum, emoțiile sunt constructive, deci mă bucur că apar mereu!

S.B.: Sabina te-a prezentat ca un iubitor de peisaje pitorești, așa au fost și majoritatea exponatelor tale în evenimente artistice, dar tu mizezi mult și pe portret, modele, personaje din cadrul evenimentelor private, ce te inspiră mai bine?

C.F.: Găsesc inspirație în orice tip de subiect, în orice situație mă aflu. Da, prefer peisajele și nu neapărat cele de tip pitoresc, iar in ultima perioada înclin spre portrete, doar că încă-mi construiesc cunoștințele pentru a obține fix ceea ce vreau în legătură cu fotografia de portret, la fel cum obțin în fotografia de peisaj.

Interviu realizat de Silvia Bunică

        

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 69