Judeţul Buzău va primi 5,8 milioane de lei din partea Guvernului pentru refacerea infrastructurii din localităţile afectate de ploi

0
1492

 

Au sosit banii de la Guvern promiși de premierul Viorica Dăncilă în urmă cu trei săptămâni, când a vizitat mai multe localităţi, afectate grav în urma inundațiilor provocate de ploile abundente. Pentru judeţul Buzău au fost alocate, prin hotărâre de Guvern, 5,8 milioane de lei iar, ieri, Consiliului Județean a aprobat cheltuirea acestei sume prin rectificare bugetară.

Cei mai mulți bani vor fi utilizați pentru refacerea drumurilor și podețurilor din comunele de munte, Chiliile și Cănești. Reprezentanţii Consiliului Județean Buzău spune că suma este insuficientă dar că, în anumite puncte critice, lucrările de refacere a infrastructurii au început deja, cu bani din bugetul propriu.

Reprezentanţii Consiliului Județean Buzău precizează că suma de 5,8 milioane de lei este insuficientă, însă ea va fi completată din bugetul județului.

În schimb, fondurile promise de Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor în comunele buzoiene sunt încă în așteptare. Potrivit raportului întocmit de Prefectura Buzău, valoarea totală a pagubelor este de 39 milioane de lei, însă prioritară ar fi alocarea unei sume de 15 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =