Caz de malpraxis la Spitalul Judeţean Buzău! Un pacient a reclamat că medicii i-ar fi uitat un tampon chirurgical în corp după o operație la colon. 

0
1399

 

Grozăvia a fost descoperită la șase luni după intervenția chirurgicală. Conducerea Spitalului Judeţean Buzău, dar şi Poliţia au demarat verificări, fiind deschis un dosar penal.

Ştefan Rădulescu, de 71 de ani, din Buzău a efectuat în luna decembrie a anului trecut o operaţie la Spitalul Judeţean, la scurt timp după ce medicii au constatat că suferă de cancer de colon. Intervenţia chirurgicală a fost necesară pentru a-i crea pacientului anus contra naturii. Familia bolnavului spune că, imediat după operaţie, bărbatul ar fi primit asigurări că totul decurge normal şi că urmează perioada de recuperare. Însă, pentru pacientul operat la spitalul din Buzău lucrurile aveau să ia o altă turnură. Bolnavul a început să acuze sângerări şi infecţii repetate fără că medicii să-şi poată da seama care este cauza lor. Mai mult, bărbatul se plângea că se simte mereu sătul şi nu poate să mănânce.

Misterul a fost elucidat în weekend, când rudele au chemat ambulanţa după ce o bucată de material textil i-a ieşit pacientului din intestin, prin orificiul din abdomen.

Pacientul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Buzău, unde medicul de gardă i-a mai extras o bucată de material textil din intestine. Soţia bolnavului spune că deşi starea acestuia nu era foarte bună, medicul care a efectuat procedura l-a trimis acasă fără nicio explicaţie.

Familia bolnavului îl acuză pe chirurgul care a extras zilele trecute tamponul chirurgical că acesta n-a vrut să se consemneze ce i-a extras pacientului din abdomen, deoarece „a vrut să-i acopere greşeala colegului”. Doctorul Valentin Mânica, cel care a scos bucata de tampon din corpul bolnavului, recunoaşte că a greşit că n-a consemnnat, dar spune că nu-şi mai aduce aminte exact ce a scos prin anusul abdominal.

La rândul său, medicul acuzat că a uitat tamponul steril în corpul bolnavului, la operaţia din decembrie 2017, spune că nu are ce-şi reproşa.

Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la Colegiul medicilor, cât şi la conducerea unităţii medicale, care a demarat deja o anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 63