Gropi de gunoi improvizate. Primării sancționate!

0
1391

Salubrizarea, în unele localități din județul Buzău, lasă de dorit!Asta au constatat  inspectorii de control ai Administrației Bazinale de apă Buzău-Ialomița, care au descoperit că unele cursuri de apă, sau zona de jur-împrejurul lor, s-au transormat în gropi improvizate de gunoi. În județul Buzău, nouă primării comunale au fost prinse pe picior greșit, motiv pentru care au fost sancționate.

Ieșite pe teren, în lunile martie și aprilie, echipe mixte de la mai multe instituții din Buzău au verificat  dacă primăriile respectă legislația de depozitare a deșeurilor și dacă gunoaiele sunt aruncate în locuri nepermise. Problemele  nu au întârziat să apară.

Inspectorii au descoperit că unele cursuri de apă ori malurile din aproprierea lor au fost transformate de localnici în gropi improvizate de gunoi. De cele mai multe ori, râurile sunt sufocate de peturi, pungi, moloz și rumeguș. În județul Buzău, nouă primării au fost prinse pe picior greșit și au fost sancționate.

Amendă pentru o persoană surprinsă că aruncă gunoiul în apă este cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei. În cazul unei primării sau persoane juridice, sancțiunile ajung până la 50.000 de lei. Acţiunile periodice de ecologizare au și ele un rol important. Din păcate, în câteva zile, gunoiul apare din nou în albia râului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =