Buzău: Polițist arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 50 de cartuşe de ţigări.

0
2744

 

Caz incredibil la Buzău! Un poliţist a fost arestat pentru 30 de zile după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 50 de cartuşe de ţigări, de la reprezentanţii unei companii care urmau să distrugă ţigări de contrabandă. PoliȚistul se află în arestul IPJ Buzău șidacă va fi găsit vinovat, ar putea petrece ani buni după gratii!

Ofiţerii  Direcției   Generale Anticorupţie din Buzău  au  fost cei care au organizat acţiunea de prindere a  poliţistului.  Potrivit anchetatorilor, polițistul și-a însușit  însă o parte din țigarete, la fel și transportatorii care furau marfa, cu știința omului legii. Astfel, polițistul  de la postul de poliţie din localitatea  buzoiană Pârscov avea misiunea de a asigura siguranţa unui transport de tutun de contrabandă care urma să fie distrus.  El  şi-ar fi însuşit o parte din ţigarete şi ar fi permis şi transportatorilor să sustragă din pacheţele cu tutun ce urmau să fie distruse. Totul  a  fost dat în vileag de ofițerii Direcției Generale Anticorupție Buzău, care, în urma unei anchete demarate împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Buzău și procurorii Parchetului Tribunalului Buzău, l-au prins pe polițist în flagrant în timp ce primea 50 de cartuşe de ţigări.

Poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită şi complicitate la deţinere ilegală de produse accizabile iar, ulterior, instanţa a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La rândul lor, cei doi angajaţi ai societăţii comerciale care au dat mita sunt cercetaţi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru dare de mită şi deţinere ilegală de produse accizabile, în timp ce faţă de cei doi lucrători vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamală Galaţi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru luare de mită şi complicitate la deţinere ilegală de produse

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 56