Literatura română va fi promovată timp de trei săptămâni la Târgul de Carte de la Madrid

0
1377

Literatura română va fi promovată timp de trei săptămâni la Târgul de Carte de la Madrid, în Spania, ţară unde s-au tradus cei mai mulţi autori români în ultimii 10 ani. Participarea României la Târgul de Carte de la Madrid este organizată de către Institutul Cultural Român prin filiala sa de la Madrid și Centrul Cărții . TVSat Media Group va trimite la eveniment o echipă și va relata de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

În acest an, România este invitată la cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid care va avea loc  în perioada 25 mai-10 iunie 2018. Programul standului României prevede peste 100 de evenimente: de la prezentări de carte, conferințe, proiecții de documentare și decranizări ale unor opere literare, până la concerte de jazz şi expoziții de fotografie. Sloganul participării românești cu statutul de țară invitată este  “Descoperind și rescriind istoria”.

În cadrul târgului, în centrul atenției vor fi operele literare traduse în Spania, spaniola fiind limba în care se traduce cea mai multă literatură română în prezent. La standul României, de-a lungul celor 17 zile ale târgului, cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu peste 40 de scriitori români traduși în limba spaniolă și cu zece dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani a căror operă încă nu a fost tradusă în Spania.

Participarea României la Târgul de Carte de la Madrid este organizată de către  Institutul Cultural Român prin filiala sa de la Madrid și Centrul Cărții , sub auspiciile Ambasadei României în Spania  și cu sprijinul Asociației Librarilor din Madrid .

TVSat Media Group va trimite la eveniment o echipă și va relata de la fața locului activitățile desfășurate la standul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 83