IMPLICAŢI ÎN STRATEGIA DE TINERET

0
1230

Tinerii din Rm. Sărat sunt dornici să se implice în activităţile de voluntariat, dar și în cele administrative. O spun autorităţile locale, care au constat că adolescenţii participă cu entuziasm la consultările din cadrul proiectului ,,Sus Râmnicul,, finanțat de Uniunea Europeană. Împreună cu anumiţi factori de decizie aceştia lucrează la realizarea Strategiei de Tineret, dar și a unui plan de măsuri.

În cadrul proiectului au avut loc deja mai multe consultări, iar la finalul celor întâlniri 14 propuse, Rm. Sărat va avea o Strategie de Tineret.

Lansarea proiectului ,,Sus Râmnicul,, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus a avut loc anul trecut. Până acum iniţiatorii proiectului au organizat mai multe consultări, la care au participat tineri şi factori de decizie de la nivel local. Participanţii au purtat discuţii pe baza oportunităţilor de voluntariat pe care tinerii le pot dezvolta în Rm. Sărat, cu accent pe schimbările pe care aceştia le pot produce atât la nivel personal, cât şi la nivel comunitar.

Lucrul în echipa din cadrul consultărilor va avea ca rezultat realizarea Strategiei de Tineret a municipiului, dar şi un plan de măsuri, care să faciliteze implicarea tinerilor în activităţile de voluntariat, dar şi în cele administrative. Numărul celor care participă la aceste consultări este întotdeauna mare.

Strategia de Tineret, dar şi un plan de măsuri, pentru perioada 2017-2025 vor fi elaborate la finalul celor 14 consultări. Suma alocată de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus Plus, pentru acest proiect se ridică la aproximativ 45.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =