ÎNTRE VAMA VECHE ŞI MAMAIA

0
1362

 

S-a dus minivacanţă şi zgomotele ei puternice în toate staţiunile care au canalizat energiile de pe Litoral. Acum la rece cântărim şi comparăm polii distracţiei de la malul mării. Mamaia sau Vama Veche ? Amândouă au farmecul lor şi sunt zeci de motive pentru care să mergi acolo. Am stat de vorbă cu câţiva „fani adevăraţi” ca să ne dăm mai bine seama în ce constă farmecul lor. Iată părerile lor, necenzurate.

Ne place Mamaia pentru că dacă vrei linişte, găseşti linişte, iar dacă vrei distracţie, găseşti distracţie. La fel e şi cu fitzele. Există o idee preconcepută că doar fiţoşii merg la Mamaia. Nu e deloc aşa… Mamaia nu se compară cu Monte Carlo. Sunt plaje şi petreceri pentru toate gusturile şi te poţi distra şi fără să cheltuieşti 500 de euro într-o noapte. E adevărat însă că preţurile sunt cam umflate.

În Mamaia partea de entertainment este diversificata, pentru că are piscine, bowling, billiard, telegondola pentru romantici sau pentru cei care nu merg pe jos, restaurante şi mai ales cluburi. Pentru cei care preferă gălăgia şi muzica tare, Mamaia este locul ideal. E aici toată gama de cluburi unde oamenii vin îmbrăcaţi comod şi toată lumea dansează până dimineaţa.

Când întrebi de Vama Veche primul lucru care-ţi vine în cap e că timpul parcă nu mai există şi nimic nu te presează să faci ceva. Nu sunt reguli – mănânci când îţi e foame, dormi când îţi e somn. Te trezeşti dimineaţa pe plajă, în cort, cu sunetul valurilor, şi tot aşa şi adormi. În Vamă îţi petreci răsăritul pe acordurile Bolero-ului lui Ravel, iar după-amiezele toride, la umbră la cherhana ori în vreun hamac pe la vreo terasă. Cu alte cuvinte, în Vamă se întâmplă vacanţa perfectă. Pentru toate astea, dar şi pentru multe altele, greu de pus în cuvinte, vamaiotilor le place locul ăla.

(fişier „Vama Veche astăzi”) Vox ….oo:13-0,36 pentru că Mamaia, bani mulţi , multe fiţe, Vama Veche libertate, petreceri non stop, mult mai ok ca-n Mamaia. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ai făcut aici în minivacanţă asta ? Am supravieţuit – e cel mai ok lucru, de vineri până acu, 5 zile”

E greu de ales între Mamaia şi Vamă Veche – ambele au autuuri, ambele au dezavantaje şi ambele au preţurile proprii, însă dacă ai apucat o dată să-ţi faci vacanţa într-una dintre ele, îţi ramane-n suflet şi vei continua să vii an de an în acelaşi loc. Vama rămâne totuşi un loc al tinereţii, chiar dacă asta e mai mult pentru cei care şi-au petrecut acolo adolescenta nebună decât pentru tinerii de azi. Iar Mamaia este mult mai aproape de Bucureşti şi este cea mai curata staţiune de pe Litoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =