Elevii constănţeni uimesc din nou specialiştii de la NASA, iar autoritățile române le ignoră

0
788

Două eleve de la liceul Ovidius au câștigat de curând un concurs internațional cu un proiect care a constat în realizarea unui lanț hotelier în spațiu. Costurile pentru a implementa o astfel de idee se ridică la 30 de milioane de dolari, iar hotelul ar putea fi vizitat de 150 de turiști. Acum există o singură problemă: echipa câştigătoare nu dispune de suficiente fonduri pentru a ajunge în Statele Unite ca să îşi ridice premiul. Şi cum Ministerul Educaţiei nu pare prea interesat de promovarea valorilor, adolescentele riscă să rămână acasă.

Bianca şi Mihaela sunt două eleve care au trecut peste orice obstacole şi care aproape şi-au îndeplinit visul: acela de a ajunge la NASA. Cele două au reuşit să impresioneze juriul cu un proiect remarcabil ce propune construirea unui lanţ hotelier în spaţiu.

Ca aproape orice drum spre victorie, acesta este de multe ori presărat cu obstacole. Bianca şi Mihaela au câştigat premiul cel mare în urma unui concurs internaţional sever la care au participat 10 mii de elevi din 20 de ţări.

Proiectul fetelor le-a atras atenţia evaluatorilor de la NASA cu o idee originală. Cicada reprezintă un habitat localizat în orbita ecuatorială joasă a Pământului. Acesta este alcătuit dintr-un mic lanţ hotelier şi un parc în microgravitaţie. În afară de asigurarea vieţii umane în spaţiu, proiectul fetelor s-a axat şi pe ideea de turism în afara graniţelor terestre. sincron
Oricât de impresionantă este povestea celor două, tinerele nu au reuşit însă să strângă banii necesari ca să ajungă la festivitatea de premiere din Statele Unite.

Liceul Ovidius din Constanța este singurul din lume care a reușit să câștige de două ori marele premiu acordat de agenţia spaţială americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =