Direcția de Sãnãtate Publicã Buzău deține prea puține de doze de vaccin împotriva rujeolei pentru a face fata izbucnirii unei epidemii în judeţ

0
962

Vaccinurile  ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, sunt pe sfârșite în plinã epidemie de rujeolã. Serul se găseşte deja cu greu în multe zone ale ţării, iar în altele nu exista deloc. Şi la Buzău, Direcția de Sãnãtate Publicã deține prea puține de doze de vaccin împotriva rujeolei pentru a face fata izbucnirii unei epidemii în judeţ. Nici în țarã situația nu este diferită. Ministerul Sãnãtãții a fost informat despre situaţie, dar deocamdatã nu s-a luat nicio mãsurã în acest sens.

Rujeola este o boalã respiratorie severã, produsã de un virus, care este foarte contagioasã și uneori mortalã. Rujeola debuteazã ca o rãcealã banalã cu febrã mare, secreții nazale, ochi înroșiți și erupție mãruntã. Aceasta începe pe pielea feței și a capului și se extinde apoi pe restul corpului. Din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare.  Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli.

De la începutul anului, la nivel național au fost confirmate 49 de decese din cauza rujeolei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 12