GARDUL DIN BUCĂTĂRIE, MOTIV DE SCANDAL

0
1004

 

Scandalurile se țin lanț între două familii vecine din comună buzoiană Gura Teghii, care au avut ca rezultat construirea unui gard prin mijlocul unei case. Familia Șarpe s-a trezit cu hotarul curții trasat între bucătărie și baie iar după ce l-a dărâmat, anul trecut, s-a trezit dată în judecată de vecini pentru distrugere. Casa a ajuns între timp o ruină, disputa s-a mutat în instanță însă certurile par că nu încetează.

Lucreția Șarpe își acuză vecinii că poftesc de mulți ani la terenul ei. Conform acesteia, familia Mănăilă, care locuiește gard în gard cu ea, a primit prin hotărâre judecătorească 350 de metri de teren în jurul casei proprii. Nu s-a mulțumit cu atât, spune Lucreția, şi s-a extins şi mai la deal peste casa cumpărată cu chitanţă de mână prin anii ’60. Vecinii Lucreției au început să construiască un gard între proprietăți, care avea să treacă exact prin bucătăria locuinţei. Şi, pentru ca delimitarea să fie clară, au mai tras un gard şi pe acoperiş.

Povestea Lucreţiei Şarpe pare neverosimilă, deşi femeia are un teanc de acte care i-ar dovedi dreptul de proprietate. Numai că și soții Mănăilă, vechi localnici ai satului Păltiniș, au argumentele lor. Aceștia spun că, de fapt, familia Șarpe le-ar fi invadat teritoriul fără niciun drept, cu mulți ani în urmă.

Cele două familii s-au judecat, au prezentat documente şi, în urma unei hotărâri judecătoreşti, executorul a stabilit hotarul dintre cele două proprietăţi fix în mijlocul casei cumpărate cu ani în urmă. De atunci, o parte din casă a rămas în administrarea familiei Mănăilă, care a folosit-o pentru amenajarea unei magazii de lemne. Cealaltă jumătate, în care erau bucătăria şi „singură baie din Păltiniş” la vremea aceea, a rămas în curtea celor care o locuiseră până atunci, adică soții Șarpe.

Aceștia din urmă au decis să demoleze gardul din casă și să bată în cuie intrările dinspre familia vecină, însă gestul lor a fost imediat taxat printr-o plângere la poliție pentru distrugere și încălcarea proprietății. Cei doi vecini continuă să se tragă unul pe celălalt prin procese, pentru a-și trasa hotarul între gospodăriile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 54 = 62