Podul CFR proiectat de Anghel Saligny lângă municipiul Buzău este în pericol de prăbuşire

0
1260

 

O eventuală prăbuşire a podului rutier va afecta şi podul de cale ferată, iar circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti- Moldova va fi întreruptă. O comisie mixtă va analiza mâine gravitatea situaţiei la faţa locului.

Torenţii formaţi zilele trecute pe râul Buzău au produs mari pagube infrastructurii podurilor de la Vadu Paşii, care leagă Capitală de Moldova. Mai précis, o viitură formată pe raul Buzău a rupt un dig şi a format un nou braţ mai adânc decât celelalte. În acest fel, apa care curge acum pe lângă digul de apărare împotriva inundaţiilor a erodat pragul de fund al podului rutier producând pagube însemnate. Specialiştii Companiei Naționale de Căi Ferate avertizează însă ca o eventuală prăbuşire a podului rutier ar afecta şi podul de cale ferată proiectat de Anghe Saligny, caz în care circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti- Moldova va fi întreruptă.

O comisie mixtă va analiza mâine gravitatea situaţiei la faţa locului, urmând a lua şi o soluţie pentru îndepărtarea pericolului.

Autorităţile buzoiene considera că la podul rutier de peste râul Buzău din zona Vadu Paşii sunt necesare lucrări urgenţe de refacere a pragului de fund și a umpluturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 21