Intervenții ale ISU în situații critice

0
1030

Vremea neobișnuită pentru această perioadă a dus și la intervenții speciale pentru ajutorarea oamenilor care au avut de suferit în urma căderilor de zăpadă.”În cursul nopţii, efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, împreună cu autorităţile locale, au intervenit pentru deblocarea a şase persoane care au rămas blocate cu autoturismele în pădure, pe raza localităţii Valea Izvorului, din cauza zăpezii. Persoanele au fost deblocate şi transportate în Drobeta Turnu Severin în siguranţă”, informează un comunicat al MAI transmis AGERPRES.

Potrivit primelor centralizări și  în judeţul Buzău, în localitatea Cotorca, un microbuz cu 10 persoane a derapat pe DJ 102H, în sprijin intervenind autorităţile locale.

„În judeţul Prahova, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum s-a produs o tamponare în lanţ în care au fost implicate opt autovehicule, printre care o autospecială SMURD. În aceeaşi zonă s-au ciocnit şi două autotrenuri, traficul rutier fiind blocat din această cauză. Accidentele nu s-au soldat cu victime”, se arată în comunicat.

Conform Agerpres, și în localitatea ilfoveană Bragadiru, o ambulanţă a rămas blocată în zăpadă, iar pentru preluarea pacientului a fost trimis un alt echipaj de la Măgurele.

MAI mai precizează că și  în Argeş, circulaţia rutieră pe DN73, localitatea Dragoslavele, a fost întreruptă pe ambele sensuri după ce un brad a căzut pe carosabil.

De asemenea, pe DN7, între între Piteşti şi Râmnicu Vâlcea traficul este restricţionat pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7,5 tone pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

„În judeţul Mureş, pe DJ 153, forţele MAI au intervenit în sprijinul a şase adulţi şi 31 de copii aflaţi într-un autocar, ce a derapat pe DJ 153, lângă localitatea Reghin. Copiii au fost transportaţi în siguranţă în şcoala din localitate, până vor fi preluaţi de un alt autocar”, se mai arată în comunicat.

În judeţul Teleorman, forţele MAI şi autorităţile locale au acţionat pentru deblocarea mai multor autoturisme din zăpadă.

În Dolj, pe DN55, între localităţile Rojişte şi Bratovoeşti, o ambulanţă aflată în misiune pentru a prelua un pacient de 55 ani cu edem pulmonar a derapat din cauza zăpezii, ieşind în afara părţii carosabile. S-a intervenit cu utilaje de deszăpezire pentru deblocarea autospecialei care apoi şi-a continuat drumul cu pacientul către spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =