Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului doreşte transformarea fostului penitenciar în Memorial al Victimelor Comunismului

0
1131

Proiectul final de restaurare a fostei închisori de la Rm. Sărat este gata, însă pentru a fi pus în practică, are nevoie de finanţare. Asta în timp ce obiectivul se afla într-o stare avansată de degradare. Pentru a limita efectele infiltraţiilor în toamna anului trecut au fost făcute lucrări de urgenţă, însă chiar şi aşa timpul şi-a pus amprenta asupra fostului penitenciar. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus documentaţia necesară la Compania Naţională de Investiţii, pentru a obţine de la Ministerul Dezvoltării, fondurile necesare pentru reabilitarea Închisorii Tăcerii.

Proprietarul fostei închisori de la Rm. Sărat, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului doreşte transformarea fostului penitenciar în Memorial al Victimelor Comunismului. Demersurile pentru reabilitarea obiectivului au fost greoaie, însă astăzi proiectul de restaurare este finalizat şi depus la Compania Naţională de Investiţii. Cum fostul penitenciar se afla într-o stare avansată de degradare, în toamna au fost efectuate lucrări de urgenţă pentru efectuarea limitării efectelor infiltraţiilor.

Autorităţile din Rm. Sărat spera ca proiectul care vizează restaurarea clădirii fostului penitenciar, dar şi realizarea unor lucrări de consolidare a structurii de rezistenţă precum şi construirea unui centru educaţional va primi finanţare.
Potrivit proiectului final, fosta închisoare de la Rm. Sărat va fi reabilitata şi transformată în Memorial şi Centru Educaţional privind comunismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 68