Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au avizat negativ propunerea de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea Direcţiei Anticorupţie

0
785

În şedinţa CSM, care a durat două ore şi jumătate, şefa DNA a răspuns, punct cu punct, celor 20 de acuzaţii aduse de ministrul Justţiei, în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcţie. Procurorul şef al DNA a susţinut că motivele invocate sunt nereale, nedovedite şi netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.
Ministrul Justiţiei a spus că raportul prezentat de Kovesi poate fi seducător, convingător, dacă îl face în faţa celor care nu se pricep deloc şi că pe el nu îl poate convinge. În replică, Kovesi a spus că nu a venit la CSM pentru a-l convinge pe Ministrul Justiţiei, ci pentru a oferi explicaţii şi probe că ceea ce a susţinut el nu este adevărat.
După ce au fost ascultate pledoariile celor doi, a venit şi votul CSM. Au fost 6 voturi împotriva propunerii şi doar unul “pentru”. Avizul este unul consultativ, revocarea procurorului şef al DNA fiind decisă de şeful statului. Klaus Iohannis a susţinut, săptămâna trecută, că nu ar exista motive temeinice pentru destituirea Laurei Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 18