Vremea rea pune stăpânire pe Constanța

0
1089

În judeţul de la malul mării au început să se închidă drumurile unul după altul. Ninge pe litoral, porturile maritime sunt închise, traficul naval este suspendat, iar operaţiunile de încărcare-descărcare sunt restricţionate. Şcolile au fost închise astăzi, iar câteva trenuri de călători au fost anulate.

Constanța este de azi dimineaţă sub cod portocaliu de vreme rea, valabil până mâine la prânz. Temperaturile au scăzut dramatic, vântul sufla cu 70 km/h, iar zăpada este viscolita în tot judeţul.
Drumarii constănţeni patrulează cu peste o sută de utilaje care se luptă să menţină drumurile cât de cât circulabile. În doar o jumătate au răspândit 61 tone de sare şi 11.000 de litri de clorura de calciu.
„Am văzut că vizibilitatea este foarte foarte redusă… Foarte redusă din cauza vântului şi a naturii; nu poţi să te pui cu natura” (…) „muncim într-una ca s-o ţinem cât de cât…circulabila. Va fi şi mai rău pe timp de noapte; atunci vizibilitatea-i şi mai redusă… ” spune un șofer de fadromă.

La ora prânzului viscolul puternic a redus vizibilitatea până la limita de pericol, iar drumarii împreună cu Poliţia Rutieră au început să închidă traficul pe mai multe şosele, pentru vehiculele mai grele de 3,5 tone . Constanța-Tulcea şi Constanța-Harșova au fost primele restricţionate.
Poliţia rutieră îi sfătuieşte pe conducătorii auto să plece la drum doar în caz de strictă necesitate şi numai dacă au autovehiculele echipate de iarnă.
CFR Călători a redus numărul trenurilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

61 + = 64