Breaking News COD PORTOCALIU DE NINSORI ȘI VÂNT PUTERNIC

0
1184

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic, valabil pentru 12 judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală. În Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 55-65 km/h, local peste 70 km/h şi vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7:00 şi 23:00. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, duminică, că, având în vedere avertizarea cod portocaliu de ger sub care se va afla Bucureştiul, şcolile vor fi închise în zilele de luni şi marţi.

La Suceava, Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a hotărât, duminică, sistarea cursurilor luni şi marţi, din cauza frigului şi a problemelor sistemului de termoficare centralizată a oraşului, care nu poate asigura încălzirea corespunzătoare a căminelor şi a sălilor de curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =