Etnobotanicele și drogurile nu numai că distrug, ci omoară!

0
1547
sursa foto: Monitorul de Vrancea

 

Etnobotanicele obţinute prin combinaţia artizanală a mai multor substanţe pot ucide de la prima doză consumată. Este avertismentul dat de specialiști în contextul în care tot mai mulți tineri cad pradă tentaților și consuma substanțe interzise. Alarmați de numărul din ce în ce mai mare al consumatorilor de droguri, autoritățile din Buzău s-au mobilizat pentru a stârpi acest fenomen.

Etnobotanicele și drogurile nu numai că distrug, ci omoară! Aceste plante nocive acționează ca un amestec de substanțe chimice care blochează diferiți transmițători în creier, iar efectele sunt devastatoare. Adolescenții sunt categoria cea mai de vulnerabilă datorita teribismului, anturajului sau lipsei de supraveghere.

Grav este că  etnobotanice pot fi cumpărate de oricine şi la preţuri de nimic. Din acest motiv, cazurile se înmulţesc in fiecare zi, iar tot mai mulţi adolescenţi ajung la spital, în stare critică.

În lupta cu tentaţiile, dar şi cu o întreagă industrie a drogurilor, singurul atu al tinerilor este propria voinţă si ajutorul specialiștilor. Acesta este și rolul Centrului Antidrog, dar nimeni nu te pot forța să vii aici. Departe de ochii care i-ar putea judeca, cei care acceptă consilierea primesc sfaturi care îi ajută să înfrunte dependența.

Potrivit medicilor specialiști, după un consum îndelungat de etnobotanice, apar psihozele care, din punct de vedere clinic, se diferențiază greu de o schizofrenie. Este vorba despre idei delirante și halucinații, cazuri in care este nevoie de internare și de un tratament de recuperare care poate dura ani de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 48 = 51