Au apărut primele cazuri de gripă în judeţul Buzău

0
1240

Gripa lovește și județul Buzău. Primele 4 cazuri de gripă, trei copii și un adult, au fost diagnosticati cu virus gripal şi internaţi în spitale din Bucureşti. În Spitalul Județean Buzău au fost impuse de astăzi restricții de vizită la pacienți.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău a primit, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase confirmarea infectării cu virus gripal în cazul a patru persoane din judeţul Buzău. Este vorba despre un adult şi 3 copii de 2, 5 şi 14 ani.

Unul dintre minori, de 5 ani, precum şi adultul sunt la acest moment internaţi, sub tratament, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Capitală.  Copilul de 2 ani a avut o internare de o zi, tot în unitatea medicală amintită, acum acesta aflându-se acasă sub tratament.
Cazurile provin din localițățile Mărăcineni, Costești, Glodeanu Siliștea și Mihăilești şi nu au fost vaccinați antigripal.

La Spitalul Județean Buzău au fost impuse  restricții de vizită la pacienți. Aparținătorii n-au voie să stea mai mult de 10 minute la programul de vizită și trebuie să poarte echipament corespunzător.

Medicii avertizează că cele mai expuse categorii privind infectarea cu virusul gripal sunt copiii, bătrânii și bolnavii cu imunitatea scăzută. În toată țara, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat sute de cazuri de gripă, cele mai multe în București, Constanța și Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 52